Over ons

Het gezicht achter Rémi

Hallo, mijn naam is Aïsha De Grauwe. Tijdens mijn hogeschool studies volgde ik een avond opleiding Shoedesign in Ukkel. Daar leerde ik leder kennen. Dit was een heel nieuwe wereld die voor me open ging. Leder is een zeer divers en fascinerend product. Geen enkel vel is hetzelfde, waardoor elke creatie ook weer anders is.  

Na mijn studies KMO-management en Graphic Design was ik opzoek naar een manier om mijn creativiteit en ondernemers zin kwijt te kunnen. Uit deze zoektocht ontstond Rémi. Mijn liefde voor leder en ondernemen samengevoegd.

Rémi staat voor:

 • Kwaliteitsvol Italiaans leder
 • Nikkelvrije gespen
 • Handgemaakt in België

 

Ons leder: 

Het leder dat gebruikt wordt voor onze riemen is vegetaal gelooid leder. Dit wordt in een Toscaanse looierij gemaakt. Vegetaal gelooid leder is leder dat gemaakt wordt met natuurlijke producten. Dit is beter voor de natuur en mens.

Vegetaal gelooid leder is leder dat na blootstelling aan zon en wrijving nog verder verkleurd. Deze riem verandert als het ware met ons mee.

Nikkelvrije gespen:

Met onze nikkelvrije gespen hoef je je geen zorgen te maken over allergieën.

Handgemaakt in België:

Al onze riemen worden met de hand vervaardigd in ons atelier in Lede. Het leder wordt zorgvuldig geïnspecteerd, waarna we aan de slag gaan om jouw unieke riem te maken. Elke riem wordt op maat gemaakt. Wanneer een riem wordt besteld wordt deze pas op maat afgesneden en afgewerkt. Zo heb je steeds de beste fit.

 • Brusselsmakers market

  12 februari 2023

  Deze makersmarkt gaat door in het prachtige Gare Maritime - Tour&Taxi's. Deze markt gaat elke tweede zondag van de maand door.

 • Lente Bazaar - Bar Bricolage

  19 maart 2023

  Gezellig snuisteren in Bar Bricolage. Bar Bricolage bevindt zich in Chinastraat - Gent. Bij mooi weer buiten en bij slecht weer binnen.

 • Swan Market

  26 maart 2023

  Op de grote markt van Antwerpen verwelkomen vele makers jullie graag, ook ik natuurlijk.

 • Marktistiek

  23 april 2023

  Deze gezellig markt gaat door op de Veemarkt in Antwerpen. Zowel grafische ontwerpers als makers zijn hier aanwezig.

 • Camping Flamingo

  8 oktober 2023

  Zowel tweedehands als makers vormen een mooi aanbod op Camping Flamingo. Deze markt gaat door in het Leuvense (Hal5).

 • Agenda

  Wil jij onze handgemaakte riemen live zien? Kom zeker een kijkje nemen op één van bovenstaande marktjes.